מתכוני תפוחים מפתיעים

מתכוני תפוחים מפתיעים

כשאומרים מתכון שקשור לתפוחים, הדבר הראשון שקופץ לראש הוא פאי תפוחים או תפוח בדבש (לאלה שמצליחים לשרוף גם חביתה), אבל תתפלאו לשמוע שיש עוד המון דברים שניתן להכין מתפוחים וחלקם מפתיעים מאוד.


צ'יפס תפוחים אפוי בתנור

מנה שמתאימה גם לנשנוש עם הקפה של הבוקר וגם לפתיח בכל ארוחה שתבחרו, וזאת רק על ידי שימוש בשני מרכיבים- תפוחים ואבקת סוכר. רק תדאגו להכין כמות מספקת כי זה מתחסל במהירות שיא….

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-120 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות ככל האפשר, רצוי בעובי 1 מ"מ (רצוי להשתמש במנדולינה או במעבד מזון עם דסקית פריסה).

3. מניחים את הפרוסות בתבניות בשכבה אחת, ומקפידים שלא יגעו זו בזו. מפזרים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה (משתדלים לא להפריז, כדי שהצ'יפס לא יהיו מתוקים מדי). למי שמלכתחילה לא רוצה להמתיק יתר על המידה- ניתן לפזר גם קינמון.

4. אופים במשך כשעה וחצי, עד שהתפוחים משחימים, ומוציאים פרוסה אחת לקירור של שתי דקות על משטח העבודה. אם היא מתקשה והופכת לפריכה מחוץ לתנור – הצ'יפס מוכנים; אם לא – צריך לאפות עוד קצת.

5. לאחר שצ'יפס התפוחים התקררו לחלוטין מעבירים לקופסה אטומה היטב.


לחם תפוחים וקינמון

רכיבים לבצק: (מספיק ל2 לחמים)

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

כף שמרים יבשים

1 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית קינמון

1-2 תפוחים מסוג סמיט

1.5 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מכינים את תפוחי העץ: קולפים את התפוחים, פורסים כל תפוח ל 6 פרוסות ומניחים על תבנית אפייה מרודפת בשכבה אחת. מפזרים מעליהם את הסוכר החום ואופים בחום גבוה 12-15 דקות עד להזהבה.

2. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים למעט תפוחי העץ כ10דק במהירות בינונית. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים כדקה נוספת.

3. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח מחלקים לשניים ומעצבים כל חלק לצורה הרצויה, מעבירים לתבנית אפייה מרופדת ומשהים מכוסה להתפחה של 50 דקות.

5. מקמחים מעט בעזרת נפה את חלקו העליון של הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 180° מעלותכ 30-35 דקות . מצננים ומגישים.


סיידר תפוחים ביתי

מרכיבים:

10 תפוחים חתוכים

3/4 כוס סוכר

כף קינמון טחון

כף של תערובת תבלינים (הל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, ציפורן, קינמון)

אופן ההכנה:

1. הניחו את התפוחים בסיר גדול וכסו אותם במים בגובה של כ-5 ס"מ לפחות.

2. הוסיפו פנימה את הסוכר, הקינמון ותערובת התבלינים וערבבו היטב.

3. הניחו את הסיר על הכיריים, הדליקו והביאו לרתיחה. הנמיכו את גובה הלהבה והרתיחו על ללא כיסוי במשך שעה.

4. לאחר שעה כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה ביותר במשך כשעתיים. (עד כדי יצירת סירופ) והניחו לו להצטנן מעט.

5. כעת פרשו בד טטרה (חיתול בד) חדש ונקי מעל קערה וצקו חלק מתכולת הסיר על הבד, אספו את 4 הפינות של הבד ובזהירות סחטו את הנוזל מהתפוחים והתבלינים שבבד וסננו אל תוך הקערה. בצעו את הפעולה עם כל תכולת הסיר וצננו את הנוזל שנוצר.

6. העבירו את תכולת הקערה אל בקבוק ומזגו קר או חממו מעט במיקרו והגישו.


פנקייק תפוחים וקינמון

מרכיבים:

1.5 כוס קמח לבן

חצי כפית אבקת קינמון

4 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

כפית תמצית וניל

כוס מים

תפוח עץ מקולף ומגורר דק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום.

2. משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית-נמוכה (רצוי טפלון). כשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (יש למלא כחצי מצקת לכל פנקייק) ומטגנים כדקה עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק צד ומשאירים עוד כחצי דקה.

3. מומלץ להזליף מעל הפנקייקס  דבש או סירופ מייפל.

בהצלחה!